Tassen

Vakkundig handgemaakte volledig leren tassen

U hebt een idee, ik kan het voor u maken!

Hieronder enkele voorbeelden van tassen waarin verschillende technieken zijn verwerkt.

Clutch / Handtas / Schoudertas / Rugtasje

De Clutch / Handtas / Schoudertas / Rugtasje is een tas die je kunt vergroten/verkleinen. De souflet is te veranderen in breedte door middel van drukknopen. Door het tasje dubbel te vouwen kan het gedragen worden als een clutch of schoudertasje.
De tas is gemaakt van 1,2mm dik blauw geprint fashion leer en gevoerd met gebroken wit varkensleer. Handgrepen en 2 verstelbare draagriemen in hetzelfde leer. Een verborgen ritsvakje aan de binnenzijde en een ritsvak aan de buitenzijde. Het tasje is voorzien van een ritssluiting. Eigen ontwerp en een beetje van pinterest. Afmetingen buitenmaats ca 26x39x10cm, binnenmaats ca.24x31x9cm.

Handtas met kader techniek

Cilindrisch gevormde handtas met kader techniek. De tas is gemaakt van een combinatie van 2mm dik naturel tuigleer en 1,2 mm blauw vegetaal gelooid meubelleer. Langere handvatten van tuigleer. Eigen ontwerp en een beetje van pinterest. Afmetingen buitenmaats ca. 27x11cm, buitenmaats ca. 25x10,5cm.

Schoudertasje

Een schoudertasje met zwevende souflet. Het tasje is gemaakt van 1,2mm dik groen vegetaal gelooid meubelleer en verstevigd / gevoerd met 1,5mm dik tuigleer. De tas heeft een van tuigleer gemaakte draagriem. De tas wordt gesloten met een draaisluiting. Aan de binnenkant een vakje voor bijvoorbeeld een paspoort. Afmetingen buitenmaats ca. 18x14x6cm, binnenmaats 15x12x5cm. Eigen ontwerp.

Beugeltas

Deze handgemaakte beugeltas of dokterstas is een medium handtas. De tas is gemaakt van groen 1,2mm dik meubelleer en gevoerd met crème kleurig varkensleer. Aan de binnenzijde een insteekvakje. Handvat gemaakt van tuigleder. Het tasje is voorzien van magneetsluiting. Eigen ontwerp en een beetje pinterest. Afmetingen buitenmaats ca. 25x20x12cm, binnenmaats ca. 20x11x18cm.

Leren Tote-bag Lion / Boodschappentas / Schoudertas

Leren schoudertas gemaakt van vetleer 3mm dik en 4mm dik naturel lederen handvatten, klinknagels ter versteviging. Voorvak voorzien van een tekening in leer (gecarved/getoold) en geverfd met acrylverf tijdens een workshop van Kathy Flanagan, een Amerikaanse leerbewerkster. Binnen zijde een vak en een musketon voor de sleutel. Tas wordt gesloten met een drukknoop. Afmetingen: 34 x 33 x 11cm

Aktentas

Een schooltas of aktentas met domino souflet. De tas is gemaakt van 1,2mm dik groen vegetaal gelooid meubelleer en verstevigd / gevoerd met 1,5mm dik tuigleer. De tas heeft een van tuigleer gemaakt handvat en een met gesp verstelbare draagriem. De tas wordt gesloten met een steeksluiting. Aan de binnenkant een zakje voor bijvoorbeeld pennen en een lus. Afmetingen buitenmaats ca. 36x26x6cm, binnenmaats 33x25,5x5,5cm. Eigen ontwerp.

Heuptas met paspel

Deze heuptas met paspel is gemaakt van bordeaux chroomgelooid splitleder 1,2mm dik en gevoerd met varkensleder. Het tasje is voorzien van een binnen- en buitenvakje. De achterkant is gemaakt van 1,5mm dik zwart tuigleer. De door middel van een gesp verstelbare draagriem van 4mm dik zwart tuigleer. Afmetingen buitenmaats ca. 24x16x7cm, binnenmaats ca. 14x23x6cm.

Big shopper met rechte souflet

Een big shopper met rechte souflet. De tas is gemaakt van groen 1,2mm dik vegetaal gelooid meubelleer gevoerd cq. verstevigd met 1,5 tuigleer. De randen zijn voorzien van een tuigleren versteviging. Aan de onderzijde zitten geweerknopen die dienst doen als tas voetjes en om de draagriemen te verstellen. De tas is te dragen aan de hand, schouder en als rugtas. De tas wordt gesloten met een losse flap met drukknopen in 2 standen. De afmetingen buitenmaats ca. 35x40x18cm en binnenmaats 33x38x16cm. Eigen ontwerp.

Speedybag

Handtas met paspel, model Speedybag. De tas is gemaakt van 1,2mm dik blauw meubelleer en gevoerd met gebroken wit varkensleer. Rond genaaide handvatten. Een ritszakje en een insteekzakje aan de binnenzijde. Het tasje is voorzien van een ritssluiting. Afmetingen ca 25x18x14cm. Het patroon voor deze Speedybag komt van Craftsman Gus.